Caretta caretta "Lara" bir ayda 500 kilometre yol gitti
Eklenme : 27.08.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

Caretta caretta "Lara" bir ayda 500 kilometre yol gitti

Muğla'da DEKAMER'da tedavisi tamamlandıktan sonra uydu takip cihazı takılarak Antalya'dan denize salıverilen "Lara" isimli caretta caretta, bir ayda 500 kilometre yüzdü.



Uydu takip cihazı takılarak isminin verildiği Lara plajından denize bırakılan caretta carettanın Akdeniz'deki rotası belirleniyor.

Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde (DEKAMER) Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, AA muhabirine, şu ana kadar 50 caretta carettaya uydu takip cihazı takıldığını, "Lara"nın da aralarında olduğu 15'inin aktif olarak izlendiğini söyledi.

Deniz kaplumbağalarının yaşamlarının büyük kısmının denizlerde geçtiğini, en büyük tehdidin de denizlerden geldiğini ifade eden Kaska, uydudan çip ile izleme aşamasında deniz kaplumbağalarının nerelerde beslendiği, beslenme alanlarına nasıl gittikleri, nasıl bir göç yolu izledikleri ve göç sırasındaki davranışlarına ilişkin sorulara cevap aradıklarını anlattı.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA